Peru har de mest optimistiska företagarna

Tre länder i Latinamerika ligger i toppen när Grant Thornton redovisar sin internationella rapport över världens företagsoptimism. Peru ligger på första plats, följt av Filippinerna, Förenade Arabemiraten, Mexiko och Chile.

Grant Thornton International är paraplyorganisation av revisions- och konsultföretag. Den aktuella utgåvan av deras internationella businessrapport gäller årets första kvartal och bygger på 375 intervjuer i 44 olika länder. Verkställande direktörer och befattningshavare från olika branscher har i intervjuerna svarat på frågor om bland annat företagarklimat, trender och investeringsplaner.

Det är första gången sedan undersökningarna startade, för ungefär tio år sedan, som BRIC-länderna (Brasilien, Ryssland Indien och Kina) inte finns representerade i toppen av listan, Grand Thorntons globala verkställande direktör citeras i revisionsbyråns pressmeddelande där han säger att det faktum att BRIC-länderna är upptagna med att växa i sina kläder innebär en möjlighet för andra expansiva ekonomier som till exempel Mexiko, Peru och Chile.

Text: Maria Hyllengren, Svalorna Latinamerika