Nordamerika

Genombrott i Hudbay-fallet

För första gången kommer ett kanadensiskt företag att höras i kanadensisk rätt för anklagelser om brott mot mänskliga rättigheter i ett annat land. Fallet gäller gruvföretaget Hudbay Minerals som stämts av mayabefolkningen i El Estor, Guatemala.

Forum för ursprungsfolk lockar många

Det fjärde forumet för ursprungsfolk invigdes under fredagen med ett färgglatt manifestationståg som slingrade sig genom centrala Puno till invigningsplatsen intill Titicaca-sjön. Närmare 6 000 deltagare från hela den amerikanska kontinenten, och även representanter från Europa och Afrika, beräknas besöka staden under veckans gång. Forumet startade redan på onsdagen med det första kvinnoforumet någonsin för ursprungsfolk och under veckan har också ett barn- och ungdomsforum gått av stapeln.

Finanskrisen högst på APEC-agenda

*Presidenter och statsöverhuvuden från de 21 medlemsländer som medverkar vid årets upplaga av APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation) har anlänt till Lima. Årets stormöte, som inleds under torsdagen, förväntas främst handla om hur man ska lyckas tackla den internationella finanskrisen.*

Prenumerera på Nordamerika