Skuldtyngda politiska funktionärer oroar president Palacio

*En efter en har de nya befattningshavarna tvingats erkänna mängder av obetalda skulder, något som borde ha redovisats redan innan de anställdes av den nya regimen.*

Presidenten har offentligen krävt att de avgår som har klassats med bokstaven ”E”, det vill säga där banken har bedömt det som omöjligt att återfå pengarna och/eller de har skulder till offentliga institutioner.
I ett dekret lämnat till sekreteraren vid presidentämbetet, Carlos Cortez, begär Palacio att de själva skall avgå, och på listan fanns även sekreteraren själv, liksom tio andra funktionärer som just tillträtt sina höga ämbeten under falska föregivanden.
Mauricio Gandara, regeringsminister, har enligt listan en skuld i Banco de la Pichincha på 102 500 dollar, miljöministern och energiministern har också skulder men flera av de angivna vill ge bankernas redovisning ansvaret och vill inte gärna lämna sin åtråvärda post.
Det var den nytillträdde chefen för Petroecuador, Robert Pinzon, som fick stenen att börja rulla, tätt följd av styrelseledamoten i det statliga telefonbolaget Andinatel, Cornelio Tamariz.
-politik-
_Karin Persson_