Slaveriets hågkomst

Larmrapport om guaranífolkets tvångsarbete

Minst hundratals familjer ur guaranífolket lever fortfarande under slavliknande förhållanden. På de storgods där de i princip hålls fångna möts de av oavlönat arbete, diskriminering, systematiskt våld, extrem fattigdom och barnarbete. Det visar en FN-rapport som presenterades på måndagen.

Trafficking från Dominikanska republiken - modernt slaveri

Trafficking och människohandel är en global industri som tvingar miljoner människor till prostitution och modernt slaveri. Dominikanska republiken är ett av de 52 länder som USA nyligen uppmanade att ta itu med problemet med trafficking. Dominikanska republiken, ett litet land med lika många invånare som Sverige, är det fjärde landet i världen i antalet traffickingoffer, enligt den Internationella organisationen för migration, IOM.

Slavar, rebeller och dagens stoltheter

Lagom till 200-årsjubileet av avskaffandet av slaveriet i de brittiska kolonierna, öppnas slaveri - och afro-museet Muntu Bantú i Chocó, den provins i Colombia dit de flesta slavar fördes och där den afrocolombianska kulturen blomstrar. I dag, den 23:e augusti, är den internationella dagen för hågkomsten av slaveriets avskaffande och de människor som i vår tid lever under slavliknande förhållanden. Muséet om slaveriet och afrokulturen, Munti Bantú, som är det första i sitt slag i Chocó, vill visa betydelsen av det historiska minnet.

Prenumerera på Slaveriets hågkomst