Reportageserie: Krisens migranter

"Jag ser inga möjligheter i Spanien nu"

Maria Cuenca kom till Spanien från Ecuador för att plugga och är bosatt i Barcelona. I den sista delen i vår reprtageserie om unga latinamerikaner i krisens sydeuropa berättar hon om varför hon bestämt sig för att inte stanna i Spanien när hon pluggat färdigt.

Friheten i Spanien får Enrique att stanna

- I Mexiko lever människor i ett kaos, jag är imponerad över hur de får det att gå ihop, säger Enrique Estevez från Mexiko, som nu är bosatt i Barcelona. I fjärde delen av vår serie om unga latinamerikaner i krisens Sydeuropa berättar han om vad som fick honom att lämna Mexiko för Spanien och hur han ser på tillvaron i Europa idag. "Jag kom till Barcelona för sju år sedan för att studera. Jag ville genomföra min utbildning utanför Mexiko eftersom jag var trött på tillvaron där och googlade potentiella städer i Europa.

Trygg ekonomi lockade Silvania till Portugal

Silvania Martins från Brasilien är bosatt i Lissabon, Portugal. I tredje delen i Latinamerika.nu:s reportageserie om unga latinamerikaner i Europa berättar hon om varför hon kom till Portugal och om varför allt fler brasilianare väljer att nu flytta tillbaka till Brasilien. "Jag kommer från regionen Minas Gerais i Brasilien och har bott i Portugal i åtta år. Jag kom för att jag ville bli ekonomiskt oberoende. I Brasilien bodde jag hemma och levde på min pappa.

Unga latinamerikaner i krisens Sydeuropa

Tiotusentals latinamerikaner är bosatta i Europa. Det koloniala arvet och språket har gjort att de flesta har bosatt sig i Spanien respektive Portugal, men det senaste årets ekonomiska kris och allt hårdare visumregler har fått fler och fler att vända hem. I Latinamerika.nu:s artikelserie Krisens migranter berättar unga latinamerikaner i Europa vad som fört dem hit och hur de ser på framtiden.

Prenumerera på Reportageserie: Krisens migranter