Bildspecial

Bildspel: 8 mars i Managua

8 de marzo 2013 from Latinamerikagrupperna/SAL on Vimeo. Under den Internationella kvinnodagen genomfördes en demonstration för kvinnors rättigheter i Managua, Nicaragua. Bakom demonstrationen stod flera organisationer, bland annat Red de Mujeres contra la Violencia.

Nicaraguas historia karvad i sten

I 35 år har Alberto Guitérrez förevigat Nicaraguas historia i stenar och berg utanför Estelí, omringad av orkidéer och ananasplantor. Bakom konstnären döljer sig en välkomnande och artig själ som förblir ett mysterium, även efter den guidade tur han bjuder på utan att man frågar.

Livet på soptippen i Jinotega

Att leta material för återvinning bland brinnande sopor och tusentals flugor är vardag för 20 familjer på soptippen i Jinotega.

Internationella kvinnodagen i tre latinamerikanska länder

Internationella Kvinnodagen uppmärksammades över hela Latinamerika. I Nicaragua, Chile och Peru var latinamerika.nu på plats med kamerorna för att dokumentera delar av kvinnornas kamp för lika rättigheter.

Internationell poesifestival i Granada lockade många

Internationella poesifestivalen i Granada 2012 from Latinamerikagrupperna/SAL on Vimeo.

Pilgrimer hedrar Guadalupe

På morgonen den 12 december 1531 uppenbarade sig Guadalupe för Juan Diego för första gången. Hon talade till honom på hans hemspråk náhuatl och var lika mörk i skinnet som han själv. Hon berättade att hon var den heliga modern, som kommit för att ge all sin kärlek, hjälp och stöd till de som trodde på henne. Som bevis för sin existens hade hon ett fång röda rosor med sig, trots att rosor inte kan växa mitt i vintern. Dessa lindade Juan Diego in i sin kappa och tog med sig till biskopen. När han vecklade ut sin kappa fanns inte bara de röda rosorna, utan också en avbild av Guadalupe.

Sidor

Prenumerera på Bildspecial