Argentina

”Vi skulle kunna tapetsera väggarna med alla anmälningar vi har gjort”

I september 2016 attackerades byn Bajo Hondo yterligare en gång av 15 beväpnade personer, på uppdrag av en lokal företagare. Foto: MNCI

Brutala avhysningar där bostadshus bränns ner, barn tillfångatas och vuxna misshandlas. Det är verkligheten för invånarna i byn Bajo Hondo, i norra Argentina. Orsaken? Med hjälp av fabricerade markrättigheter hävdar storföretagare att marken, som idag bebos av urfolk och småbrukare, är deras. 

Tuff vardag för kvinnor på Argentinas landsbygd

Arkivbild. Småbruakre arbetar på åker utanför Mendoza, Argentina.

En fjärdedel av världens befolkning består av kvinnor på landsbygden. Dessa kvinnor producerar mer än hälften av världens mat - men möter ofta diskriminering.

Argentina: Nya uppsägningar inom utbildningssektorn möter protester

Tanken på utbildning som en rättighet riskerar att förloras i och med nedskärningarna inom utbildningssektorn i Argentina, menar kritikerna. Foto: Ignacio Sanz/Flickr Creative Commons

Argentinska lärare, studenter och fackföreningar har gått samman för att protestera mot regeringens massuppsägningar inom det offentliga utbildningssystemet.

Argentinska sluminvånare kräver urbanisering

Invånarna i slumområdet Bajo Autopista i den argentinska huvudstaden bor granne med ett av stadens rikaste kvarter. Området är bara ett av många i Latinamerika där skillnaden på "vi" och "dom" är mycket tydlig.

Argentina: De lagrar regnvatten i kampen mot torkan

Vattenpöl. Foto: Dominicus Johannes Bergsma/Wikimedia/Commons

Småbrukare i den fattiga provinsen Chaco i nordöstra Argentina har fått allt svårare med tillgången till vatten under torrperioderna. Ett nytt projekt där regnvatten sparas i vattentankar kan vara räddningen.

Argentina och USA vill se en nystart

När president Barack Obama nyligen besökte sin nya argentinska kollega Mauricio Macri var det vänliga ord och förnyat samarbete som präglade dagordningen.

Utvinning av skifferolja minskar i Argentina

Foto: Nestor Galina/Flickr

Det låga oljepriset leder till minskade investeringar i den mer svåråtkomliga skifferoljan och skiffergasen.

Kooperativ för goda villkor inom textilindustrin

Foto: Daniel Hernández P/Flickr

I Argentina finns det numera 20 klädmärken som har en produktion där textilarbetare garanteras värdiga arbetsvillkor.

Argentinas nya regering granskar kinesiska samarbeten

Argentinas konservative president Mauricio Macri var tidigare mycket kritisk till flera av de projekt som hade ingåtts med Kina. Nu har tonen från den nya regeringen mildrats betydligt.

Förenade arabemiraten investerar i Argentina

Argentinas nya regering vill locka till sig fler utländska investeringar. I veckan slöts nya avtal som stärker samarbetet mellan Argentina och Förenade arabemiraten.

Sidor

Prenumerera på Argentina